Wat is voetreflexmassage?

Voetreflexmassage, of reflexzonetherapie, is een natuurgeneeswijze die al 5000 jaar geleden werd toegepast in onder andere China en Egypte. Het uitgangspunt is dat op handen en voeten gebieden (reflexzones) liggen die overeenkomen met de organen, klieren en andere delen van het lichaam. Door deze zones te masseren wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd, waardoor de balans in het lichaam wordt hersteld.

Voeten in zand

Klachtgerichte behandeling

Tijdens de eerste afspraak bespreken we de reden van uw komst en stel ik vragen over uw gezondheidstoestand. U krijgt een intakeformulier mee om thuis in te vullen.

De eerste behandeling heeft als doel om uit te zoeken welke plekken op de voet gevoelig zijn ofwel waar de blokkades zitten, wat ik aangeef op een speciale voetenkaart. Ik maak ook een foto van de voeten; hiervoor vraag ik eerst uw toestemming.

Een blokkade kunt u zich voorstellen als een steen in de rivier die een goede doorstroming van het water belemmert.

Na uw eerste bezoek stel ik een behandelplan op. Gedurende de behandelingen vinden regelmatig evaluaties plaats om het effect van de behandeling en uw bevindingen te bespreken en ik geef u adviezen om uw herstel te helpen bevorderen.

Het is mogelijk om bijvoorbeeld om de paar weken voor een behandeling te komen om klachten te voorkomen en uw gezondheid te bevorderen.

Beek met stenen