Stervensbegeleiding & Rouw

Een persoon die gaat sterven neemt afscheid van het leven en dat houdt een groot verlies in. Het verdriet om alles dat achtergelaten moet worden is een belangrijke emotie.

Aandacht en een zachte massage van de onderbenen en de voeten kunnen ondersteunend zijn bij het zich bewust worden van de eigen gedachten en gevoelens. Emoties krijgen de ruimte om geuit te worden. En te worden losgelaten. Heling betekent het zich vrijmaken van beklemmende gedachten en emoties en geeft erkenning van dat wat is. Er ontstaat ruimte voor een gevoel van vrede en berusting.

Rouw

Na een grote gebeurtenis is de doorstroming van energie vaak gestagneerd. Dit komt voor op fysiek, emotioneel en mentaal vlak. Doel van de massage is om de energie weer in balans te brengen. Als gevolg hiervan kunnen emoties vrijkomen, zodat deze daadwerkelijk kunnen worden losgelaten.

Twee rozen bij rouw

“Tranen zijn een droeve wijze om zich te voelen leven, en zich te voelen leven is altijd nog geluk.”

Dirk Coster (Delft, 7 juli 1887 – 8 oktober 1956) Nederlands essayist, criticus en toneelschrijver

Nuttige informatie

www.wederzijds-stervenscultuur.nl
Stichting Wederzijds werkt aan het bewust en spiritueel omgaan met sterven. Dat doen ze door in gesprek te gaan, activiteiten te organiseren, publicaties mogelijk te maken, voorlichting en advies te geven en kennis te delen.