Wat is voetreflexmassage?


Voetreflex massage, of reflexzonetherapie, is een natuurgeneeswijze die al 5000 jaar geleden werd toegepast in o.a. China en Egypte. Het uitgangspunt is dat op handen en voeten gebieden (reflexzones) liggen die overeenkomen met de organen, klieren en andere delen van het lichaam. Door deze zones te masseren wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd, waardoor de balans in het lichaam wordt hersteld.

Klachtgerichte behandeling

Tijdens het eerste gesprek (ongeveer 90 minuten) wordt er onder meer geïnformeerd naar uw huidige klachten, maar ook naar klachten uit het verleden, welke therapieën eventueel zijn ondergaan, medicijngebruik, uw manier van leven. Ik geef uitleg over wat u tijdens en na de behandeling kunt verwachten.

Daarna volgt de eerste behandeling om uit te zoeken welke plekken op de voet gevoelig zijn ofwel waar de blokkades zitten, wat ik aangeef op een speciale voetenkaart.

Na uw eerste bezoek stel ik een behandelplan op. Gedurende de behandelingen vinden regelmatig evaluaties plaats om het effect van de behandeling en uw bevindingen te bespreken en ik geef u adviezen om uw herstel te helpen bevorderen.

Een reflexzonebehandeling verbetert uw weerstand. U kunt bijvoorbeeld om de paar weken komen om klachten te voorkomen en uw gezondheid te bevorderen.